Lila perhoseni, joka kukki juuri,

    1237016.jpg

on kasvattanut juuria ruukun yläpuolelle ja ne näyttivät kärsineiltä. Joten päätin, jahka kukinta lakkaa istutan sen uudelleen ja hieman syvemmälle ja suorempaan. Uitin sitä hetken ennen ruukun kippausta, jotta elävät ja kuolleet eroittaa paremmin.

   1270878.jpg

Juuriahan piisaa ja raksin pois vain ne, jotka olivat aivan velttoja ja ruskeita. Oli aivan siinä ja siinä, että sain ne mahtumaan takaisin samaan astiaan.

Tutkailin samalla erästä toista onnetonta yksilöä, joka oli aivan kenallaan,  eikä ole kukkinut miesmuistiin (kestääkö se vuoden vai kaksi?) Juotin sen ja kippasin pöydälle. Ja voi hävityksen kauhistus.

   1270852.jpg

Varovaisen leikkelyn jälkeen löytyi sentään yksi hyvä ja kaksi kelvollista juurta. Tuo kasa on niitä jo ajasta ikuisuuteen siirtyneitä juuria.

   1270894.jpg

Tässä molemmat ja melkein suorassa. Toivon tuon toisen toipuvan ja juuria kasvattavan. Täst'edes täytyy useammin katsella juurien kuntoa. Kukkimattoman orkidean mullanvaihto on kuitenkin yksinkertainen juttu. Käsittääkseni kukkivanakin sen voi tehdä, mutta käsittely on hankalaa ja auta armias, jos kukkavanan katkaisee.