Vähään aikaan en ole verkoista puhunut mitää ja jokunen kala on voinut jäädä tilastoimatta, vaikka keväällä päätin kirjata kaikki tänne, jotta tiedän montako mitäkin tuli. Mutta mitäs tuosta, kaikki on syöty. Ei ole jäänyt pakkaseen asti kuten viimekesänä.

Niin verkko päivityksen aiheena tänään ravustuksen alku. Niin, minähän en enää ravusta. En oikein jaksa arvostaa moisia kovakuorisia ja vähälihaisia elikoita. Mutta järvellä on ennätysmäärä muita jotka ravustaa. Olen nähnyt yhden ainoan pariskunnan, joka käy säännöllisesti onkimassa syöttikalaa. Voihan olla, että muilla on katiskat tai pitävät täkyverkkoa. Tosissaan vaan täytyy ihmetellä, että kyseisen kauden alettua ei verkoissa ole ollut enää edes lahnan lahnaa. Muusta puhumattakaan. Omituisia solmuja niihin silti ilmaantuu tyynelläkin ilmalla. Niin ja alapaula nousee ihan itsestään yläpaulan yli. Onkohan painovoima vaihdellut viimeaikoina kovinkin paljon.

No, en minä tätä kovin murehdi. Nostin verkot ylös pesuun ja selvitän ne samalla perusteellisesti. Vien ne takaisin viimeistään sitten kun vedet jäähtyy ja taivas ropsii vettä. Ei kai sellaisella ilmalla kukaan enää viitsi ravustaa:)

      1788725.jpg

Tässä semmoinen vempain, mitä en tällä järvellä ole ennen nähnyt. Mutta ei ole tuokaan montaa kertaa laudan päällä seissyt, oli sen verran epävakaista menoa:)