Tällä kertaa on vuorossa ahvenkeitto, koska Misu on nirppa ruotojen suhteen olen alkanut tekemään ruodotonta versiota ja loppujen lopuksi itsekin tykästynyt siihen, että tekisin tätä kai nykyään aina, vaikkei Misu kotona olisikaan.

Peratut, nyljetyt ahvenet keitetään niukassa vedessä liki kypsiksi.

                1236189619_a 023.jpg

Veteen voi suolan lisäksi heitellä pippureita tahi muita mieleisiään mausteita. Nostetaan sitten reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.

                1236189350_a 028.jpg

Liemi kaadetaan siivilän läpi varsinaiseen keittokattilaan. Liemen sekaan voi pilkkoa mitä tahansa juureksia makunsa mukaan. Siis porkkanaa, lanttua, sipulia, palsternakkaa tahi vaikka selleriä. Hetken kiehuttuaan sekaan kaikki pehmeät kuten peruna, bataatti tahi purjo. Vettä lisätään vain, jos vihannekset eivät juuri ja juuri peity liemeen.

Jäähtyneistä kaloista riivitään ruodot huitsin nevadaan ja kun perunat ovat likipitäen kypsiä, lisätään kala soppaan ja tässä kohden myös kermaa tahi maitoa, sekä tilli/persilja.

Aavistus odotusta ja eikun syömään:)

Ja tietennii, en ottanut kuvaa valmiista keitosta, mutta ainahan mun kuvasarjoista puuttuu jotain.

P.S. Suola tarkistetaan lautasella.

P.P.S. Tietenkin voi tehdä maidottoman version ja jos epäilee lisänneensä liikaa vettä, voi viskoa kalaliemikuution sekaan.