Kuunauta pyysi jatko-osaa aiheelle. Tässä ensinnä mitä taannoin kirjoittelin.

"Avointenovienpäivä...oli eilen töissä. Niin, jos joku lukioista ei tiedä, olen kaupassa töissä, taajama aluella, yli 400m2. Elikkä eilen, Helluntaina kauppa oli sulki. Mutta jostain kumman syystä ulko-ovi oli sunnuntaina auki ja kahdentoista jälkeen, joku oli koettanut ovea ja mennyt "ostoksille" ja kun pihassa oli auto seuraava meni perässä. Oli kuulemma ollut useita kymmeniä "asiakkaita" parveilemassa pitkin käytäviä, kunnes ohi ajoi yksi entinen työntekijä ja soitti ihmeissään entiselle työ kaverilleen.

En tiedä, tietääkö kukaan mitä kaikkea katosi: Kuvanauhoja varmaankin tutkitaan ja tarkkaan. Minkään laista hälytys järjestelmän ripettä ei ollut viritetty päälle ja ilman tätä reipasta ohikulkijaa asian huomaaminen olisi varmaankin jäänyt maanantai aamuun.

Ja oikeesti. Koko, lauantain ja sunnuntain välisen yön puoli kymmenestä eteenpäin, olisi kuka tahansa voinut viedä mitä tahansa.

Veikaan, että vartiointi liikkeessä päitä putoilee."

Tuohon tekstiin sisältyy pienoinen virhe. Hälyt oli päällä ja vartiointi liikkeestä auto matkalla jo silloin kun tuo ex-kolleega ajoi kaupan ohi, joten yöllä ne olisivat myös pärähtäneet päälle, jos joku olisi silloin sisään eksynyt. Kuva nauhoja tutkittiin ja tarkkaan. Nuorisoa tuli ja meni peliautomaattien luokse (ovat aulassa eivät kaupan puolella). "Asiakkaat", jotka ehtivät kerätä "ostoksensa" jonottivat kiltisti kassojen luona. Vain yksi nainen kulki ohi, ainakin näennäisesti tyhjin käsin. Vahdit saavuttuaan kehoittivat muita poistumaan ja veivät kerätyt tavarat takaisin paikoilleen. Päitä ei pudoillut, vaan se tyttö, joka jätti oven auki, on vieläkin työpaikassaan.